maandag 15 januari 2018

Blue Monday in het Blue Hotel

Meer Mackintosh en nieuwe lamp
Eerste bericht van 2018, vijf jaar Gasthaus inmiddels en jaar zes begint in juli. Had eigenlijk al een politiek stuk geschreven over aardbevingen in Groningen, smerige Duitse  bruinkool en duurzaam bezig zijn, maar publiceer het nog maar even niet, is ook weer zo depri om het jaar mee te starten. Er gebeuren namelijk allerlei positieve dingen en dat terwijl het vandaag "Blue Monday" in het "Blue Hotel" is.
Bosmuizen wellicht?

Allereerst hebben we met muizenvallen en pindakaas eindelijk succes in de oorlog tegen de ongewenste muizen bewoners. Inmiddels hebben we tien muizen gevangen en het muizenhol gevonden in de la van een Ikea bed, ze vonden er een mooie rode deken die nu kapot gevreten is. Zo te zien zijn het bosmuizen, ze lijken er het meest op. Wellicht een beschermde soort maar toch liever niet in mijn huis. Afgelopen nacht nog maar één muis gevangen en de vallen zijn ook niet verder aangevreten, dus het eind van deze plaag komt hopelijk in zicht.

De finale versie
Aafke heeft de laatste kleur van de Mackintosh ornamenten in de eetkamer aangebracht. In totaal zijn er dus zes mallen gebruikt voor zes verschillende kleuren. Heel veel werk maar het resultaat is erg mooi! Inmiddels is ze begonnen in de woonkamer.

Lampen


De lamp boven de eettafel hebben we ook vervangen en de oude lamp uit mijn moeders slaapkamer hangt nu mooi in kamer 2. Het is wel met die LED lampen dat ze een ongelooflijke bak licht geven, heb nog steeds geen goed gevoel hoeveel lumen je nodig hebt voor een beetje sfeerverlichting. Aan wattages heb je niks, want een kapotte 9 Watt LED gaf nog minder licht dan de vervangende 5 Watt LED lamp die ik er in draaide, dus blijkbaar steeds meer licht tegen minder kosten.


Smeulende contactdoos
We hadden nog een klein beginnend brandje in een oud stopcontact met een oude stekker in de keuken. Toen de waterkoker aan ging zag ik opeens rook uit het stopcontact komen. Nadere inspectie leerde dat het een denderend contact was in het oude stopcontact. We hebben gelijk die oude stopcontacten vervangen door moderne goed gekeurde varianten, ook diegene van de boiler die met duck-tape aan elkaar hing.  Verder drie ongebruikte brandmelders in de la gevonden, welke ik morgen ook ga ophangen. Brand, daar houden we niet van.

Verder was het gisteren erg zonnig en opeens spoot er kokende stoom uit de niet werkende zonnecollector ontluchter. Het ding doet het is dus wel af en toe..... altijd positief blijven hè! Wordt dus vervolgd als het buiten wat warmer is en we de boel kunnen open schroeven. Het is nu koud, grauw en het sneeuwt ook nog, echt #bluemonday.

Grauw met een beetje sneeuw, #bluemonday




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google+